Hei uuden auton ostaja! (tai uutta autoa vaihtoehtona harkitseva)

Kiitos mielenkiinnostasi ja tervetuloa mukaan mobiilipäiväkirjatutkimukseen!

Palkintona tutkimukseen osallistumisesta saat 50 euron lahjakortin.

Tähän asti mukana olleet ovat kokeneet tutkimuksen hyödyllisenä, helppokäyttöisenä ja ajattelun aihetta antavana. Palkinnon saaminen edellyttää, että et ole vielä tässä vaiheessa tehnyt lopullista päätöstä hankittavan auton merkistä ja mallista. 

Tutkimukseen liittyvän Päiväkirjasovelluksen voit ladata näistä linkeistä Googlen Play-kaupasta tai AppleStoresta

Sovelluksen nimi on ”Mobiilipäiväkirja”. 

Sovellukseen rekisteröidytään sähköpostiosoitteella ja omalla salasanallasi.  

Lähetämme tutkimuksen kuluessa tarkentavia kysymyksiä ja lisäviestejä sovelluksen kautta, joten vastaathan kyllä kun sovellus kysyy ”haluatko vastaanottaa ilmoituksia”. 

Olen tutkimuksen aikana myös puhelimitse sinuun yhteydessä, joten annathan puhenlinnumerosi sitä pyytäessäni.

Sovelluksen ladattuasi sinulla on puhelimesi tai tablettisi näytöllä Päiväkirja – Raportointi-niminen moduuli. Sen lisäksi  on taustakysymyksiä sinusta. joihin voit vastata omalla aikataulullasi.

Harkitsemasi autot-moduulilla voit kertoa, mitä merkkejä ja malleja kulloinkin harkitset.  Saat tästä muistutuksen viikoittain, muistutus näkyy "Ilmoitukset"-näkymässäsi sekä Androidia että iOSia käyttävissä laitteissa.  

Päiväkirjan täyttäminen

Päiväkirjan ylläpitäminen on jatkuvaa ja siihen vastataan sitä mukaa kuin autonostoprosessissasi tapahtuu muutoksia johonkin suuntaan.  Päiväkirjaan voi ja kannattaakin vastata aina kun näitä muutoksia tulee esille - vaikkapa useamman kerran päivässä, jos siltä tuntuu.

Toivonkin, että vastaat päiväkirjaan aina kun autonostohankkeessasi tapahtuu jotain, joka vaikuttaa siihen, miten suhtaudut kyseiseen automerkkiin tai -malliin, esim.

  • kun et enää harkitsekaan jotain vaihtoehtoa
  • kun kiinnität huomiota tai kiinnostut jostain uudesta automallista
  • kun käsityksesi jostain merkistä muuttuu myönteiseen tai kielteiseen suuntaan
  • kun keskustelet autoista ystäviesi tai perheenjäsentesi kanssa

Nämä tapahtumat muodostavat päiväkirjan vastausvaihtoehtojen rungon. Jos esimerkiksi olet lukenut jutun, joka vahvisti mielestäsi kyseisen automallin asemaa, ruksaat kohdan ”Luin, näin tai kuulin autoista kertovan jutun tai ohjelman” ja vastaat sen takaa avautuviin muutamaan kysymykseen. 

Päiväkirjaa pidetään siihen saakka, kun olet tehnyt lopullisen hankintapäätöksen ja ostanut uuden auton.

Vaivannäöstäsi maksamme 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin, joka käy kaikkiin S-ryhmän liikkeisiin ympäri maan. Tutkimusta rahoittaa Viestinnän Tutkimussäätiö ja sitä koordinoi tutkimusjohtaja, VTM Jukka Helske (JHelske Research). Jos sinulle tulee kysymyksiä tai ongelmia, voit olla yhteydessä minuun sähköpostitse.

Lämmin kiitos jo etukäteen yhteistyöstäsi!

Jukka Helske

jhelske@welho.com

040 522 4425